Баскетболистки от Дупница класираха на първо място колежански отбор на САЩ на турнир в Белгия

Даниела Методиева
25.08.2011
размер на текста:

Катрин Пачаръзова е играла под номер 11, а Петя Серафимова под № 13. Техните родители Вили Пачаръзова и Диана и Румен Серафимови. Снимка: dennews.bg

Двете 15-годишни баскетболистки от Дупница Петя Серафимова и Катрин Пачаръзова с треньор Симеонка Симеонова се завърнаха като победителки от колежанския турнир в Белгия като част от отбор на Щатите.
Двете момичета, които се състезават за дупнишкия баскетболен отбор „Ейнджълс”, който е част от Обединен спортен клуб „Марек”, са пътували до страната на неограничените възможности на разноски на техните родители. Те обясниха, че имат частен бизнес и имат готовност да инвестират в развитието на дъщерите си като спортистки.

Изпълнителният директор на ОСК Марек Петя Арбова представи днес двете баскетболистки.


Днес двете баскетболистки, които са възпитанички на гимназия „Христо Ботев” в града, бяха представени пред медиите от изпълнителния директор на Обединен спортен клуб „Марек” Петя Арбова. Тя изтъкна заслугите на съпруга си Петър Арбов, благодарение на който баскетболистките бяха забелязани на спортния фестивал за деца във Виена в края на месец юни. В него участие взеха детските отбори от Обединен спортен клуб „Марек”. Тогава баскетболистките на Симеонка Симеонова бяха забелязани от американски треньор на колежански отбор получиха и покана за участие в Националния шампионат за аматьори на Щатите, който се проведе от 5-и до 15-и юли в Орландо. Изключително краткия срок, който се оказа недостатъчен за изготвяне на документи и издаване на визи, бе причината тази визита да не може да се осъществи.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети