Ирен готова да издуха Голямата ябълка

DenNews.bg
25.08.2011
размер на текста:

Снимка: AP

Ураганът Ирен връхлетя върху Бахамските острови с ветрове от 185 километъра в час, но според прогнозите на специалистите все още не е укротил яда си. Най-голямото притеснение в момента е не оспасността от наводнения на островите, а възможността Ирен да връхлети Ню Йорк.
Синопитиците все още не могат да конкретизират прогнозата си, но е голяма вероятността ураганът да удари източното крайбрежие на САЩ, а едва ли в историята на САЩ има по-лошо бедствие от това, което може да връхлети Ню Йорк и Лонг Айлънд.
Според нюйоркския департамент по извънредни ситуации, последният път, която ураган е минал директно през Ню Йорк, е през далечната 1821 година. Според метеоролози рискът е най-голям за райони като Хемптънс, който се намира в източната част на Лонг Айлънд. Той е известен като местност на богаташите на Ню Йорк, информира bTV.
Друго природно бедствие удари Перу вчера. 19 души са били ранени при силно земетресение с магнитуд 7. То е разлюляло отдалечен планински район в Източно Перу. Задействани са свлачища, като земетресението е усетено чак в столицата Лима, на около 600 километра в югозападна посока от неговия епицентър, както и в съседни Бразилия и Еквадор.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети