Разследването срещу областния Анчев било опит за предизборно заиграване с партия ГЕРБ

Даниела Методиева
24.08.2011
размер на текста:

Прокурорската проверка и повдигането на обвинение за злоупотреба с власт е резултат от опит за заиграване с партия ГЕРБ. Така областният управител на Кюстендил Любомир Анчев определи воденото срещу него разследване заради което Окръжна прокуратура вчера повдигна обвинение срещу него обвинение по член 282 от Наказателния кодекс за превишаване на власта и набавяне на облага при харченето на държавни пари. На Анчев е наложена мярка за неотклонение „подписка”, но на тази етап от разследването прокуратурата няма да иска неговото остраняване от поста.
"Иска ми се да вярвам в една безпристрастност от страна на прокуратурата. В мен възниква един въпрос към този момент и той е как така точно 2 месеца преди изборите се случва всичко това. Всеки би си отговорил на този въпрос. Защото всяко едно мое действие като областен управител досега е било изключително отговорно. И макар някои хора да се опитваха всячески да ми пречат и да се противопоставят, аз успях да възстановя след моста за село Ръсово и мостът за село Сажденик", каза пред dennews.bg. областният управител на Кюстендил Любомир Анчев.
Според него кой и защо стои зад цялата тази интрига щяло да се разбере едва след местните избори, когато новият кмет на Кюстендил заеме своя пост.
Обвинението бе повдигнато вчера от Окръжна прокуратура срещу Анчев за деяние извършено в условията на продължаващо престъпление. Става въпрос за изпазходвани средства в размер на 486 530, 79 лв., отпуснати от държавата за възстановяване на щети от бедствия и аварии, във връзка с природната стихия от 10.11.2009 и последвлалото възстановяване на общинския мост при село Ръсово, общинския път при село Сажденик, общински път и водохващане на "Кюстендилска вода", при ВЕЦ- Осогово.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети