Щети по стрък канабис довели до убийство на 12-годишен

DenNews.bg
24.08.2011
размер на текста:

Пречупен стрък канабис и наложена глоба от 50 лв. за нанесените щети е най-вероятната причина за убийството на 12-годишно момче, потресло вчера София, съобщи БНР.
16-годишен младеж намушка с нож по-малък свой приятел след скандал на вчера вечерта.
В хода на разследването на тежкия инцидент е изяснено, че седмица преди убийството малолетното момче е отишло на гости на тийнеджъра, за да пушат трева, заедно с други техни връстници.
Малко след като 12-годишният излязъл на балкона, домакинът забелязал, че са счупени растенията с марихуана, които отглеждал там. Двамата се скарали и по-големият «наложил глоба» от 50 лева за нанесените щети.
Вчера той трябвало да си получи парите. Когато се видели, 12-годишният признал, че не носи исканата сума. Това провокирало по-големия и той нападнал длъжника си с нож. След това избягал. Малко по-късно беглецът бил забелязан от автопатрул на моторизираната група за бързо реагиране "Сигма" към СДВР.
Той направил неуспешен опит да избяга от служителите на реда, но бил заловен. Пред полицаите тийнейджърът обяснил, че е убил човек и тръгнал заедно с тях към местопрестъплението.
По същото време сигнал за неподвижно тяло в депото е подаден и от диспечер на Центъра за градска мобилност.
Изпратените на място екипи са извършили оглед, намерен и иззет е ножът, с който е извършено убийството, както и други веществени доказателства. Предстои да бъдат извършени съдебномедицинска и други допълнителни експертизи.
Извършителят е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа. Действията по разследването продължават, информират от МВР.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети