Светльо от „Хиподил” внесе документи за президент в ЦИК

DenNews.bg
23.08.2011
размер на текста:

Светльо и Венци Снимка: topsport.bg

Инициативен комитет за издигане на Светльо Витков от "Хиподил" за президент внесе документи за регистрация в Централната избирателна комисия. Така вчера първоаприлската шега, защото Светльо обяви, че ще се кандидатира за държавен глава именно на 1 април, вече е реалност.
Кандидатът за вицепрезидент е Венцислав Мицов от рок-бандата "Светльо&The Legends". В инициативния комитет за издигане на кандидатската двойка Витков-Мицов са точно 21 души, както изисква изборният кодекс, информира dnevnik.bg.
Днес изтича крайният срок за регистрация на партии и инициативни комитети за президентските избори. До 17 септември е срокът за регистрация на кандидатите. За независимите претенденти са необходими 7000 подписа, които щабът на Витков все още събира.
До момента документи в ЦИК са внесли 18 партии и 7 инициативни комитета.
Още през март във Facebook бе създадена група "Светльо Витков-президент", която към момента са подкрепили 1 618 души.
"Tой е издигнат от инициативен комитет на Асоциацията на потребителите на телекомуникационни и интернет услуги", пише там.
"Слоганът на предизборната ми кампания е: "А защо не?" Нима съм по-грозен, по-тъп или по-беден от всички кандидат-президенти у нас през последните 20 г.? Политиката влезе в територията на шоубизнеса, така че не виждам защо един шоумен да не стане президент. Аз искам да бъда държавна глава. Първо - защото съм държавен, и второ - имам хубава глава. Поне така казва мама. Отделно от това, не ми харесва новогодишната реч и други речи. Смятам, че не е прилично да държиш 5 мин накрак хора с шампанско в ръка, защото то се разгазирва!", е записано в информацията на Facebook групата.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети