5 м сага не стигат. „Панацея 2002” остана без договор за наем в бобовдолската болница

Десислава Панайотова-Янкова
22.08.2011
размер на текста:

От март до днес Соколов беше фаворит за спасител на здравеопазването в Бобов дол.

След 5-месечна сага Медицински център „Панацея 2002”, в който участие има бившият кмет на Дупница д-р Пламен Соколов остана без договор за наем на помещения в закритата МБАЛ „Д-р Стоян Сантев” в Бобов дол. Така от основен фаворит за спасител на здравеопазването в Бобов дол, д-р Соколов падна между два стола на земята, след като преди месец изненадващо вместо него за управител на закритата болница беше избран шефът на общинския медицински център д-р Латиф Ананов.
И решението за наем на „Панацея 2002” падна на днешната сесия по същия сценарий, по който Соколов се провали и като управител. А именно заради грешки допуснати при първоначалните гласувания, които го утвърждаваха за управител и наемател решенията бяха връщани за преразглеждане, но не манаха със същия успех. Решението за утвърждаване на Соколов за управител беше отменено точно преди вписването на името му в Агенцията по вписвания, тъй като в текста приет от ОбС беше записано, че той се избира за срок от три години, което обаче не е в правомощията на съветниците. Ако тогава не беше допусната тази грешка, а беше записано, че Соколов е управител до провеждането на конкурс днес той щеше да е шеф на МБАЛ и най-вероятно наемател на помещения.
Решението за сключване на договор за наем с „Панацея 2002” беше върнато от областния управител Любомир Анчев, тъй като то беше прието с 8 гласа „за” при необходими 9. При преразглеждането на решението днес д-р Мелек Ананова гласува „против”, а Атанас Каптиев, Валентина Миланова и Сашко Александров се въздържаха и така договорът за наем релано пропадна.
Още две сгрешени решения трябваше да бъдат коригирани на сесията днес, след като бяха върнати от областния управител, заради неспазване на закона за нормативните актове, а именно че те не са били обявени в законовия 14-дневен срок.
Преди гласуването обаче се установи още една грешка че при отрязяването на гласуването в една от постоянните комисии е записан един глас в повече.
„За да се изясни обективната истина” съветникът Васил Велинов поиска 5 минути почивка, в която заместник-председателят на ОбС Иван Георгиев да изчисти грешката. Явно обаче почивката беше поискана, за да пропадне сесията, защото към отсъстващите от началото на сесията-Борислав Делибалтов и Димитър Ганчев тихомълком се присъединиха двамата от „Атака” Димитър Атанасов и Сашо Стоичков, Анелия Николова, Рангел Рангелов и самият Велинов. Така сесията продължи с минимума кворум от 9-ма съветници, които изнервени от отпускарския сезон често гласуваха на посоки.
Така едното предложение на областния за прегласуване не мина и ще бъде изяснено в съда, а сгрешените текстове приети преди месец в наредбите за наем на общински имоти и цените на услугите отпаднаха, което значи, че търговете ще се правят по старите разпоредби.
И тази сесия беше прекратена преждевременно, след като след телефонно обаждане от залата изхвърча и Валентина Миланова и в залата останаха Мариана Кацарска, Сашко Александров, Мелек Ананова, Павел Нинов, Атанас Каптиев, Йорданка Каленичкова, Антон Михаилов и зам.-председателят на ОбС иван Георгиев, който заместваше Нели Карипова.
„Аз съм убедена, че ако Алексова беше тук нямаше да се случва този цирк”, коментира, забравяйки политическите различия с настоящия градоначалник, екскметът Каленичкова.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети