Застреляха от упор руски кмет

dennews.bg
22.08.2011
размер на текста:

Кметът на руския град Сергиев Посад Евгений Душко е убит от упор. Това съобщи федералният Следствен комитет, натоварен с разследвания на криминални случаи, цитиран от Интерфакс, цитиран от news.bg.
Два пъти е стреляно по Душко, огънят срещу него е бил открит, когато е излизал от сградата на кметството. По-късно той починал в болницата от раните си. Градоначалникът е починал от раните си в болницата.
Основната версия, по която се работи, е поръчково убийство, но криминалистите не изключват и друго. Говорителят на на комитета Владимир Маркин определи извършеното престъпление днес като изключително хладнокръвно.
Бащата на Душко- Анатолий Душко е далеч по-категоричен за поръчителите на убийството на сина му. Той отбеляза, че е свързано с активната работа в кметството, а в убийството са участвали както местните държавни служители, така и, служители по сигурността или бизнесмени.
Интерфакс припомня, че много хора в града знаят, че починалият е бил в конфликт с областната администрация Често Душко е заявявал, че е получавал заплахи от лица, представляващи интересите на големите местни фирми, припомня агенцията. Неколкократно е предприемал крупни мерки срещу корупцията.
Сергиев Посад се намира на 60 километра северно от Москва и е част от т. нар. Златен пръстен на Русия. Районът е посещаван от множество чуждестранни туристи заради уникалните исторически паметници, сред които резиденциите на мнозина руски князе.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети