200 митничари стават измервателни уреди на „Лукойл”

DenNews.bg
02.08.2011
размер на текста:

Снимка: corbis

200 митничари ще поемат функциите на отчитащата система на „Лукойл”, заради чиято липса шефът на агенция „Митници” Ваньо Танов отне лиценза на компанията. Мобилните групи ще следят всички цистерни на територията на България, ще правят проверки по пристанищата и складовете. Мярката се налага с решение на Танов след като вчера съда върна лиценза на „Лукойл” и ще важи до издаване на решение на второинстанционният съд.
От момента, в който ние получим официално решението на съда и тече обжалването на предварителното решение до гледането на делото по същество, „Лукойл" ще работи все едно, че има лиценз.
Това заяви шефът на Митниците Ваньо Танов по време на направения от него сутрешен „маратон" - първо той „докладва" за решението на Софийски административен съд, с което се спря предварителното изпълнение за отнемане на лиценза на „Лукойл Нефтохим Бургас" АД пред bTV, последва БНТ и завърши пред Нова телевизия, пише news.bg.
“През целия този период ние ще стоим на вход-изход и ще контролираме количествата, които влизат и излизат от тях. Ние не целим да спрем „Лукойл", а той да работи в съответствие със закона”, заяви Танов, като подчерта, че политиката на правителството е всички да спазват закона.
По думите му „Лукойл" има една единствена задача и тя е да въведе измервателните уреди, които са описани в закона.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети