Поскъпват, захарта, яйцата, пилешкото, олиото...

dennews.bg
19.08.2011
размер на текста:

Захарта продължава да поскъпва бавно и сигурно. По стара традиция в България преди началото на активния сезон за подготовка на зимнини в опит за справяне с кризата и оцеляването цената на едро на този продукт верира от 2,15 лв. за килограм в Бургас до 2,46 във Враца. Като цяло увеличението е регистрирано в 10 областни центрове, като най-сериозно е покачването в Пловдив- с близо 3%.
В бакалийките и търговските вериги, където влиза да пазарува потърпевшият купувач и данъкоплатец, превърнал се вече в жертва, цената варира от В търговските обекти захарта струва между 2, 22 лв. за килограм до 2,55 лв. Най-скъпа е захарта във Велико Търново, Габрово и Ловеч.
И това не е всичко, което сериозно ще намали през настъпващата есен съдържанието на кошницата ни. С най-малко 1 стотинка за седмица скачат и яйцата, отчита статистиката. Големите - размер L, се продават в ценовия диапазон от 17 до 29 ст. за брой, като най-скъпо се търгуват в Разград и Силистра.
Повече се бъркат в порфейла си в 9 области на страната, където в магазините замразеното пилешко се продава от 3.90 до 4.60 лв. за кг.
С 13 ст. за литър е поскъпнало олиото в някои области. Най-евтино го купуват в Шумен - за 2.65 лв. В Стара Загора цената достига до 3,35 лв. за литър.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети