ЦИК отреди на ДПС и БСП зам.-председателското и секретарското място в ОИК-Дупница

Даниела Методиева
19.08.2011
размер на текста:

ЦИК отреди заместник-председателското и секретарското място в Общинската избирателна комисия в Дупница на ДПС и БСП. Това стана ясно от публикуваното днес решение на сайта на ЦИК, която трябваше да разреши спора между представителите на партиите и коалициите, разразил се по време на консултациите.
Вера Ушатова от ДПС ще бъде заместник-председател, а адвокат Вера Соколова от квотата на БСП секретар на комисията.
До положението ЦИК да решава кой да заема двете места се стигна, след като по време на консултациите между партиите и коалициите се представителите на Синята коалиция Пламен Соколов от СДС и Емануела Кацарска от ДСБ направиха гаф, а останалите не обърнаха внимание на това. Двамата гласуваха поотделно и това нарушение от тяхна страна доведе до проваляне на първоначалната схема 4: 3 гласа, уговорена от партии и коалиции преди консултациите. По нея секретар трябваше да бъде представителката на Атака Гергана Йорданова, а заместник-председател Здравко Василев.
След като стана ясно, че това гласуване е невалидно започнаха и споровете между партии и коалиции. Така се стигна до гласуването 3:3 за секретарското място, което стана спорно между адвокат Здравко Василев, предложен от Синята коалиция, и Вера Соколова от БСП, НДСВ и ДПС.
Мястото на заместник-председател отново с 3:3 гласа остана спорно между Вера Ушатова от ДПС и Гергана Йорданова от Атака. Гергана Йорданова ще бъде член на Общинската избирателна комисия след днешното решение на
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети