БСП обжалва решението на ЦИК за разпределението на ОИК-Бобов дол, май

Десислава Панайотова-Янкова
19.08.2011
размер на текста:

Евентуална процедура за обжалване на решението на Централната избирателна комисия за разпределението на местата в ОИК-Бобов дол ще бъде обсъдена тази вечер от местната структура на БСП. Това обясни за dennews.bg номинираният за кмет Валери Радлев, като подчерта, че ще бъде потърсено мнението и на депутата от Кюстендилско Мая Манолова.
Самото решение утвърждава за председател на ОИК Симона Кирилова от ГЕРБ, Йорданка Лекова от БСП за заместник-председател и бившият заместник-областен управител Десислава Златкова от НДСВ за секретар.
Червените са недоволни от разпределението по две причини. Първата е, че те искат секретарското място, а втората причина е, че са против присъствието на НДСВ в управителното тяло на избирателната комисия.
Както писахме, още на консултациите между партиите на местно ниво БСП настояваше за секретарското място. И можеше да го получи още на гласуването срещу подкрепа за ГЕРБ да вземат както председателското така и зам.-председатеслкото място. Тогава Радлев отказа, защото подкрепи искането на ДПС да имат място в първите три позиции, което беше подкрепено и от „Атака”.
„Трите ръководни места са за ГЕРБ, БСП и ДПС, защото това са парламентарно представените партии. Ние държим на секретарското място”, отсече Радлев.

 

 

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети