Сините викат външни наблюдатели за изборите в Сапарева баня след шамар от ЦИК

Зам.-председателското място отива изненадващо в ПП „Атака”, която получи само един глас на консултациите- своя

Десислава Панайотова-Янкова
19.08.2011
размер на текста:

Синята коалиция ще покани външни наблюдатели на изборите в Сапарева баня след официално оповестеното решение на ЦИК за разпределение на местата в Общинската избирателна комисия. Снимка: dennews.bg

Синята коалиция ще покани външни наблюдатели на изборите в Сапарева баня след официално оповестеното решение на ЦИК за разпределение на местата в Общинската избирателна комисия. Изненадващо решението гласи, че заместник-председателското място няма да бъде заето от представител на сините, въпреки че на консултациите при кмета преди седмица те получиха три гласа, а от „Атака”, които пък при гласуването имаха само един глас-своя.
Изненадата идва от там, че след политическите консултации се очакваше ЦИК да реши спора за зам.-шефското място между сините и ДПС, които получиха съответно по 3 и 2 гласа, а от партията на Сокола се заканиха да обжалват протокола, за да изместят сините. Докато двете партии спореха на местно ниво обаче вторият стол в ОИК получи Камелия Палева от „Атака”.
„Решението на ЦИК не е изненадващо, а направо втрещяващо. Гласуването явно е напълно пренебрегнато щом не е зачетено, че ние имахме три гласа, ДПС два, а дават мястото на „Атака”, които единствени гласуваха за себе си. Няма да обжалваме, но ще искаме външни наблюдатели, включително и от ЕС, защото ни се струва, че целта е ГЕРБ да се заобиколи с верни свои хора. А знаем, че на национално ниво това е „Атака”, коментира председателят на ДСБ в Сапарева баня и съпредседател на Синята коалиция Росен Тимчев.
Решението на ЦИК утвърди председателското място за ГЕРБ, а секретарското за БСП, каквато беше и полититическата воля при консултациите на местно ниво. Председател на ОИК ще бъде Александър Алащинов, а секретар Камелия Наумова от БСП.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети