Шестима убити при троен удар на терористи в Израел

dennews.bg
18.08.2011
размер на текста:

Снимка: nazaret.com

При троен удар на териристи в Израел загинаха шестима души и няколко бяха ранени, съобщава news.bg.

Говорител на израелската армия съобщи, че има убити и ранени, сред които цивилни и военни, наложило се е в престрелка с нападателите да влязат и силите за сигурност.
"Терористи стреляха срещу автобус на път за град Ейлат и изстреляха противотанкова ракета срещу друг автобус. По същото време патрул на армията се натъкна на взривно устройство", сочи официално съобщение на израелската армия.
Министърът на отбраната Ехуд Барак обвини палестинските палестинските екстремисти в ивицата Газа за атаките в района на Ейлат. В отговор израелските сили за сигурност ще действат с цялата си сила и решителност, увери Барак.

Успоредно с това, изралеската армия и полиция усилено се подготвят и увеличават мерките за сигурност заради предстоящите протести през месец септември Западния бряг, когато ще бъде направен опит за международно признаване на палестинска държава от ООН.
Палестинците планират масови демонстрации на Западния бряг и в чужбина, които да съвпаднат със сесията на Общото събрание на ООН през септември, от която палестинците очакват официално признаване на тяхната държава.
Инициативата отразява разочарованието на палестинците от отдавна буксуващите израелско-палестински мирни преговори.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети