Неосигурени майки с право да получат лозови сърми и обикновени вафли от запасите на ЕС

Даниела Методиева
16.08.2011
размер на текста:

Неосигурени майки и осиновителки вече ще могат да получават като помощи храни от интервенционните запаси на ЕС, в които са включени и 4 кутии от лозови сърми и 2 пакета обикновени вафли.
Това става ясно от пресинформацията, разпространена от Българския червен кръст във връзка с изпълнението на втория транш от програмата Разпределение на храни от интервенционните запаси то ЕС на социално слаби лица за 2011-а година. Новото е, че при раздаването от втория транш което започва на 18-и август, вече право на хранителни помощи ще имат неосигурените майки и осиновителките, които са получавали помощи от дирекция Социално подпомагане през изминалата 1 година до навършване на 1-годишна възраст на детето.
И при втория транш раздаването на храните ще става в стола на бившия Учителски институт в Дупница и ще продължи до 3-и септември.
По време на втория транш всеки правоимащ ще получи по 4 кг. брашно, 4 кг. ориз, 4 кутии консерва от лозови сърми, 2 пакета спагети, 5 пакетчета нишесте, 1 пакет грис, 2 пакета обикновени вафли.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети