Сирийски войници стрелят по жени и деца в град Латакия

dennews.bg
15.08.2011
размер на текста:

Жени и деца са подложени на обстрел от войските на президента Башар Ал-Асад в сирийския град Латакия, съобщава Би Би Си, позовавайки се на свои източници. По непотвърдена информация има едно убито дете, съобщава news.bg.
Градът е подложен на щурм още в неделя, когато бе проведен мощен антиправителствен протест срещу режима на Асад. По улицита на града навсякъде има танкове, а в обстрела се включиха и бойни кораби, които обстрелват района.
Целят се в нас от суша и море. Стрелбата е непрекъсната и не можем да избягаме. Нахлуват и опустошават домовете на хората, заяви жител на Латакия.
Държавната телевизия отрича да има такава атака в града. Тезата на официалните власти е, че войската се бори с въоръжени терористични групировки.
Освен Латакия, и други сирийски градове бяха подложени на атака. Вчера лекари, работещи в Хама, съобщиха, че районът е на прага да остане без медицинско обслужване.
Режимът в Сирия е подложен на силен международен натиск. Преди дни президентът на САЩ Барак Обама и кралят на Саудитска Арабия Абдула настояха за незабавно прекратяване на насилието в страната.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети