Мексико пипна наркобарон, обезглавил над 600 души

DenNews.bg
12.08.2011
размер на текста:

Мексиканските власти „отрязаха” главата на един от най-могъщите наркокартели в страната, като заловиха соченият за лидер на групата Оскар Гарсия Монтоя, който се предполага, че е е обезглавил общо около 600 човека.
Монтоя и ръководеният от него картел са известни с това, че хвърлят главите на своите жертви по улиците на Мексико, информира vesti.bg.
По думите на прокурор Алфредо Кастильо Монтоя първоначално е бил морски пехотинец, а след това - полицай. Той признал, че е участвал в 300 убийства и е поръчал още толкова, поясни Кастильо.
През последната година броят на убийствата в Мексико отново нарасна. Само през април властите в североизточния мексикански щат Тамаулипас откриха нови 32 трупа, с които откритите само в този щат трупове вече са 177.
Това е същият район, където според властите бойци на наркокартела "Сетас" са убили и заровили през август м.г. 72 мигранти от Централна Америка.
Убийства стават напоследък и в съседните щати Дуранго и Нуево Леон, както и в североизточните Синалоа и Сонора, където са открити 68 трупа, а властите издирват още.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети