Американка прибрала цели четири пъти джакпот от тотото

DenNews.bg
11.08.2011
размер на текста:

Ако има орден за късмет трябва да отиде при Гинтер. Снимка: corbis

Не сме сигурни дали приказката, че на който му върви в хазарта, не му върви в любовта, но със сигурност 63-годишна американка доказва, че родените с късмет няма кой да ги спре.
Джоан Гингър от щата Тексас е може би най-уникалния случай в световната история на тотото, защото спечелила цели четири пъти джакпота.
Първо тя удари джакпота с печалба от 5.4 млн. долара, след това спечели още 2 млн., две години по-късно грабна печалбата от 3 млн., а в края на лятото на 2010 г. взе още 10 млн. от държавната лотария, пише vesti.bg.
И случайността това да се случи е едно към 18 септилиона (1 септилион = 10 на 24-а степен).
Дали обаче това е късмет или математика? Защото Гинтер е професор по математика в университета в Станфорд, а специалността й е статистика.
Чудейки се на невероятния й късмет, нейни колеги вярват, че тя е използва алгоритъм, с който определя къде и кога ще бъдат доставени печелившите фишове.
Един от преподавателите дори казва, че веднъж установила къде ще бъде печелившият билет, не е особено трудно да спечели и голямата награда.
Днес живеещата в Лас Вегас милионерка обаче се смее на подобни твърдения, като обяснява, че два от печелившите билети купила от един минимаркет в родния й град Бишоп.
А и лотарийната комисия категорично отхвърля възможността Гинтер да е измамила с думите: "Джоан просто е родена под щастлива звезда".
И ние сме по-склонни да вярваме в щастливите звезди, отколкото в математиката.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети