Стилян и Мартин Петрови: Не се отказваме от националния

dennews.bg
10.08.2011
размер на текста:

Най-изявените футболисти на националния отбор Мартин Петров и Стилиян Петров отхвърлиха възможността да се откажат от представителния ни тим. Двамата разпространиха официално своята позиция.
“Нямаме никакво намерение да прекратяваме участието си в националния отбор. Винаги сме играли с гордост за България и сме се опитвали да защитаваме честта на родината, давайки всичко от себе си. Понякога се е получавало, понякога – не, но така е във футбола. Истината е една: независимо от моментното състояние на всеки от нас – болки, контузии, лични проблеми или насочените срещу нас враждебност и завист, и двамата сме готови да излезем за терена с екипа на България и да се борим до край за победата”, се казва в изявлението, подписано от Стилян Петров и Мартин Петров.
“Промених си мнението под влиянието на новия селекционер Лотар Матеус да спра да играя в националния отбор след края на квалификациите за Евро 2012. Говорил съм с него по този въпрос, той знае за готовността ми да играя под негово ръководство и в квалификациите за Мондиал 2014, стига да съм в необходимата форма и да съм необходим и полезен. Ако преценят, че нямат нужда от мен, няма да е проблем. Всичко останало по темата са спекулации”, допълва Стилиян.
“Хиляди пъти съм казвал, че ще играя за България, докато ме викат и усещам, че мога да помогна. Ако не съм във форма, естествено, няма да ме повикат, това е нормално. Никой не може да спре естествения ход на времето”, пък споделя Мартин.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети