Съдът върна лиценза на „Лукойл”

DenNews.bg
01.08.2011
размер на текста:

Софийски административен съд спря решението на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов, с което лицензът на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД за управление на данъчен склад за производство и складиране на акцизни стоки беше отнет.
Заключението на магистратите дойде след жалба, подадена от компанията.
Изпълнението се спира до приключване на съдебното производство по обжалване на решението.
Съдът е преценил, че са налице достатъчно доказателства, обуславящи извода, че предварителното изпълнение ще причини на „Лукойл” значителна или трудно поправима вреда по смисъла на закона и е по-добре, докато компанията води дела с митниците, да разполага с лиценз.
Магистратите са се съобразили и с обстоятелството, че компанията е лицензиран складодържател и по отношение на
него е приложим режимът на отложено плащане на акциз.
От своя страна Танов заяви, че ще обжалва решението на съда от днес.
„Положението е същото. Рафинерията може да работи, но не е данъчен склад, с отложено плащане на ДДС, каза той и отново повтори, че законът е за всички. Всички суровини, които използват, могат да си ги купуват с платен акциз, да произвеждат и да си вършат дейността”, заяви директорът на Агенция "Митници", цитиран от БГНЕС.
С решение на Танов от 22 юли се прекрати действието на лицензите за управление на данъчни складове Нефтохим Бургас и Нефтен терминал "Росенец" на лицензирания складодържател "Лукойл Нефтохим Бургас" АД.
Причината беше, че не са спазени законовите изисквания и не са монтирани задължителните измервателни уреди, които да отчитат точните количества горива, пуснати на пазара.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети