Син на бивш полицейски шеф в групата на задържаните в операция „Шок” дупничани

Бащата на Константин Вельов- Сашо Вельов бе председател на Инициативния комитет за издигане кандидатурата на Пламен Галев за депутат

dennews.bg
08.07.2011
размер на текста:

Константин Вельов, който е част от организираната престъпна група за източване на пари от банкомати в Италия, и който заедно с още четирима дупничани бе задържан при операция „Шок”, е син на бившия полицейски шеф Сашо Вельов.
Бащата е бил началник на РПУ-Дупница, след това на РДВР-Кюстендил и РДВР-Благоевград.
През лятото на 2009-а година Сашо Вельов оглави Инициативния комитет за събиране на подписи за издигане на независимата кандидатура на Пламен Галев за депутат след излизането му ареста на Национална следствена служба в Кюстендил. Сашо Вельов стоя дни наред на шатрата, опъната на площада в Дупница, за да контролира събирането на подписите, след което регистрира Пламен Галев и в Районната избирателна комисия.
Сред дупничани Константин Вельов е познат и с други подобни свои прояви, работил е в Италия заедно с приятеля си Антон Козльов с прякора Кажлята. Антон е имал присъда в Италия за източване на пари от банкомати, но успял да избяга от затвора и се прибрал в България. Останалите трима задържани са Николай Орозов, Асен Асенов и Илияна Крекманова.
На насроченото за днес заседание на Кюстендилския окръжен съд бе постановена временна мярка задържане под стража. Петимата прокурори, на които бяха разпределени отделните преписки на задържаните, настояваха да бъде наложена постоянна мярка задържане под стража.
Както се очакваше, на днешното си заседание състав на Кюстендилския окръжен съд постанови временна мярка задържане под стража,, до приключване на производството и предаване на италианските власти на петимата задържани. Те ще бъдат съдени в Италия за престъпленията, които са извършили на територията на страната. Предстои тяхното екстрадиране, а преди това обжалване на мярката пред съставт на Софийския апелативен съд на 14-и юли от 10 часа.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети