Арести изпровождат последния брой на „News of the World”

DenNews.bg
08.07.2011
размер на текста:

Бившият главен редактор на в. „News of the World” и бивш говорител на британския премиер Дейвид Камерън Анди Коулсън, както и един от ресорните репортери за кралското семейство Клайв Гудман бяха арестувани и разпитани във връзка със скандала с медийната империя на Рупърт Мърдок, съобщи в "Индипендънт", цитиран от dnevnik.bg.
В четвъртък копманията на Мърдок във Велокобритания News International обяви, че в неделя ще излезе последния брой на изданието, заради разкритията, че журналисти на вестника са подслушвали телефони на известни личности, политици, жертви на престъпления и дори семейства на загинали в мисии извън страната военни.
Коулсън, който беше главен редактор на вестника от 2003 до 2007 г., е бил арестуван в полицейски участък в южен Лондон по подозрения за заговор с цел подслушването на разговори и подозрение за корупция. Коулсън напусна поста си като главен говорител на британския премиер Дейвид Камерън по-рано тази година, след избухването на скандала с подслушването. Той отрече да е знаел за тази практика през четирите години, в които е бил издател на вестника, но пое отговорност за случилото се по време на управлението му, добавя „Ройтерс”, цитирана от БГНЕС.
Клайв Гудман, който е бил арестуван и през 2007 заради същия скандал, е бил задържан отново заради предположения, че е подкупвал полицаи.
Брианският премиер Дейвид Камерън назначи разследване на случая.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети