Клошари подпалиха жилището си под мост в центъра на Дупница

Служители от енергото изключиха тока, за да могат пожарникарите да потушат огъня

Даниела Методиева
07.07.2011
размер на текста:

Пушекът излизаше на метри от кръстовището. Снимки: dennews.bg

Клошари подпалиха дюшеци и парцали в импровизираното си жилище под моста на река Бистрица в центъра на Дупница.

За да бъдат потушени пламъците и гъстия дим, излизащ на метри от най-голямото кръстовище в града, служители на енергото трябваше да загасят тока. Това бе направено с цел да се избегнат инциденти с огнеборците, тъй като на това място има кабели на БТК и енергото.Тъй като в импровизираното жилище се влиза през два малки процепа между подпорната стена и моста, задачата на огнеборците се оказа доста трудна.

 Иван и Емил също са обитатели на жилището под моста.


Мястото под моста около 20 години се е превърнало в убежище на клошари от града, които живеят тук дори и през зимата. За да се топлят, те събират стари дрехи и дюшеци. Двама от обитателите на импровизираното жилище Иван Методиев и Емил Димитров смятат, че пожарът е причинен от техни съквартиранти наркомани, които по невнимание са изпуснали някоя кибритена клечка. В жилището, в което нощем се събират над 20 клошари, живеели и 3 деца на по 3, 4 и 5 години.

 Пожарникарите гасиха, след като бе спрян тока.

И Емил и Иван твърдят, че изкарват прехраната си, като събират предимно хартия, и докато пожарникарите спасяваха жилището им, те ровеха в един от контейнерите наблизо.
Живеещите в къщите от другата страна на реката съседи на клошарите обясниха, че нямат никакви оплаквания от тях, защото досега на са им откраднали нищо.
На същото място на 16-и март тази година при опит да влезе в жилището си, в близо 15-метровата пропаст в реката падна 22-годишния ром Крум Методиев. Преди инцидента той се надишал с лепило и бронз.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети