Окръжна прокуратура поиска постоянен арест за петимата задържани дупничани при акция „Шок”

Даниела Методиева
07.07.2011
размер на текста:

Постоянна мярка задържане под стража поискаха окръжните прокурори от Кюстендил за задържаните при акция „Шок” вчера петима дупничани . Николай О. Антон К., Илияна К., Константин В. и Асен А. Това съобщи говорителят на държавното обвинение в областния град Марияна Сиракова.
И петте преписки, които бяха разпределени при различни прокурори днес преди обяд са били внесени в съда с искане за налагане на постоянната мярка. Утре ще бъдат насрочени заседанията на Окръжния съд в Кюстендил, на които ще бъдат разгледани преписките със събраните доказателства и исканията от страна на държавните обвинители.
И петимата дупничани са в ареста в Кюстендил, откъдето утре ще бъдат конвоирани до съда, за да чуят определията на съда.
Все още оригиналите на европейските заповеди за задържане не са пристигнали в Кюстендил, прокурорите разполагат на първо време с техните копия, получени по факс в късно следобяд във вторник.
Арестите на петимата дупничани бяха извършени под наблюдението на Окръжна прокуратура в Кюстендил по разпореждане на Върховна касационна прокуратура и ГДБОП.
Оказва се, че те са част от организирана престъпна група за източване на пари от сметки в Италия чрез подправени дебитни и кредитни карти.
Мащабната операция на ГДБОП вчера се проведе под ръководството на Върховна касационна прокуратура, в координация с Европол и със съдействието на Сикрет Сървис

По време на акцията вчера бяха приведени в В изпълнение Европейски заповеди за арест на български граждани, които пребивават в страната, в европейски страни и в САЩ.
Арести бяха извършени в столицата, Кюстендил, Пловдив, Пазарджик, Габрово, Стара Загора, Шумен, Варна и Бургас.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети