Алексей-Душана са първата двойка с мерак за „Дондуков” 2

DenNews.bg
07.07.2011
размер на текста:

Алексей Петров Снимка: dnes.bg

Първата двойка с мерак да се засели от есента за 5 г. на „Дондуков” 2 са бившият агент на ДАНС Алексей Петров и съоснователката на ГЕРБ Душана Здравкова.
Официалното им номиниране за президентските избори беше обявено днес със съобщение на група граждански
сдружения и Инициативения комитет "Единение и екипност".
В информацията до медиите се казва още, че Алексей Петров и Душана Здравкова "настоятелно призовават" президента да свика спешно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. Като причина за това се посочва заплахата от провал на противодействието на организираната престъпност и корупцията, вследствие на грубата намеса на изпълнителната власт в съдебната система, а също и опасността от задълбочаване на икономическата криза, причинено от недопустимата намеса на правителството в пазарните процеси.
Според изборния кодекс кандидатите за изборни длъжности вече няма да се ползват с имунитет, т.е. ако Петров реши да участва в президентските избори, делата срещу него няма да бъдат прекратени, информира dnevnik.bg.
Преди мсеци обявеният за лидер на престъпната група "Октопод" заяви, че ще се включи в президентската надпревара, но с уговорката, че това ще е факт, ако за поста се кандидатира и премиерът Бойко Борисов.
В началото на юни пък в открито писмо Душана Здравкова, която е сред основателите и с ключова роля при създаването на ГЕРБ, обяви, че напуска поста си на съдия във Варна заради "демагогията, лицемерието и арогантността на властта, които вече са прехвърлили мярката на търпимост." Часове след огласяването на оставката на Здравкова от движение "Единение и екипност" я поканиха да се присъедини към тях.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети