Има задържани дупничани при операция „Шок” за източване на пари от фалшиви дебитни и кредитни карти

Даниела Методиева
06.07.2011
размер на текста:

Петима от Дупница и Кюстендил са задържани в рамките на провеждащата се днес на територията на цялата страна операция под кодовото наименование „Шок”. Арестът на петимата, които са част от организирана престъпна група за източване на пари от банки в една от страните-членки на ЕС чрез подправяне на дебитни и кредитни карти, е извършен под наблюдението на Окръжна прокуратура в Кюстендил.
До ареста на петимата се е стигнало, след като в късния следобяд вчера чрез факс в Окръжна прокуратура са пристигнали европейски заповеди за задържане, след като е установено, че те са извършителите на компютърни престъпления и източване на пари от сметки на граждани. Повече подробности около текстовете на европейските заповеди и какви конкретно са престъпленията, ще стане ясно, след като в Окръжна прокуратура в Кюстендил пристигнат техните оригинали.
Къде точно арестуваните от Дупница и Кюстендил са били задържани, говорителят на Окръжна прокурактура Марияна Сиракова не пожела да уточни. Това тя обясни с факта, че все още се извършват оперативни действия под ръководството на Върховна касационна прокуратура и ГДБОП.
Петимата са задържани първоначално за 24 часа в ареста на Областната дирекция на полицията в Кюстендил, утре ще им бъде наложена по искана на прокуратурата и удължаване на мярката на 72 часа. Марияна Сиракова обясни, че преписките срещу петимата ще бъдат разпределени на различни прокурори, за да бъдат обработени по-бързо. По всяка вероятност държавното обвинение ще поиска от Окръжния съд в Кюстендил налагане на постоянна мярка задържане под стража, допълни още Кожухарова.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети