Кметът на Сапарева баня бесен на евродепутатите заради лифта

Сашо Иванов определи поведението на Маргарет Аукен като антиевропейско и оскърбително, природозащитниците като лъжци и клеветници

Даниела Методиева
06.07.2011
размер на текста:

Кметът на Сапарева баня Сашо Иванов разпрати декларация до всички медии, в която изразява своето възмущение от поведението на депутатите от Комисията по петициите към Европарламента, които дойдоха на проверка на 1-и юли заради сигнали на природозащитници за драстични нарешения при изграждане на лифта за Седемте рилски езера. В декларацията, подписана от негово име и изразяваща позиицята на цялата общинска администрация и жителите на Сапарева баня, Сашо Иванов определя поведението на евродепутатът Маргарет Аукен като антиевропейско и оскърбително, а природозащитниците като лъжци и клеветници.
Ето и пълният текст на официалният документ, под който се е подписал кметът на курортната община:
„Преди няколко дни над 300 граждани от Сапарева баня се събраха пред началната станция на лифта, за да се срещнат с делегацията от Комисията по петиции на Европейския парламент и да споделят личната си позиция по лъжливите твърдения на група „еко-активисти”, внесли петицията. Хората искаха да бъдат чути от евро-избранниците, пристигнали в България по клеветнически сигнали, най-малкото в качеството си на директно засегнати , а и като европейски данъкоплатци. Уви, останаха дълбоко разочаровани от пренебрежителното отношение на групата депутати. Особено оскърбително бе поведението на датската депутатка Маргарет Аукен. По нейно настояване евродепутатите, включително и българските, отказаха да видят лифтовото съоръжение под претекст , че има хора наоколо. Въпреки, че множеството ги посрещна с ръкопляскане на фона на песента „Хубава си моя горо”. Отказаха да получат и документите, специално преведени за тях на английски, и поставиха условие хората да се разотидат или те ще се приберат в хотела си. Това и направиха. Прибраха се в хотела си без да дадат никаква възможност на местната общественост да се изкаже по въпросите на собственото си бъдеще и бъдещето на района, в който оцелява вместо да живее и чертае планове за поколенията си.
Тази делегация беше на проверка по внесена петиция от български “природозащитници”, с които по думите на г-жа Аукен : „Чудесно си партнират” !!!
За какво точно партньорство става въпрос? Да, отделиха на „партьорите си ” достатъчно време за да изслушат отново и отново клевети, лъжи и измислици, след което безцеремонно показаха неуважението си към местните хора, към местната администрация и към мен като кмет, а действията им превърнаха посещението в безмислена евро-разходка, платена от всички нас. Доста АНТИЕВРОПЕЙСКО се държахте г-жо Аукен!
От името на гражданите на Сапарева баня и общинската администрация искам категорично и аргументирано да опровергая клеветите, които неправителствени “природозащитни” организации продължават безотговорно да разпространяват за туристическите инвестиции в нашата община. Лифтът „Рилски езера” е изряден, включително и документално. Изпращаме до всички медии Разрешението за ползване на лифт ”Рилски езера”- СТ-05-310 от 01.04.2009 г. и Протокол образец 16 от 30.03.2009 г. на Държавната приемателна комисия, подписан без нито една забележка. Тези два документа по безспорен и категоричен начин правят ползването на лифта абсолютно законно. Това са финалните документи, доказващи, че всички процедури и действия по изграждането на лифта са извършени правомерно и според действащата в България нормативна уредба.

Надявам се, че българските медии няма да тиражират повече клеветите на скромната група псевдо-еколози, избрали начин за собствено препитание чрез лъжи и дискредитиране на нашата община и държава.

Вярвайки в желанието на хората , работещи в медии, да разпространяват само истини,

ОСТАВАМ С УВАЖЕНИЕ,

Сашо ИВАНОВ
КМЕТ

 

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети