Българка е открита удавена в канал във Венеция

dennews.bg
28.07.2011
размер на текста:

Българка бе намерена удавена в канала Брентела крайВенеция, съобщават италианските медии, цитирани от news.bg.
Причините за трагедията са неясни.
Жертвата е била идентифицирана чрез пръстови отпечатъци, но все още името й не се съобщава. Причините за трагедията все още са неясни, а по нареждане на прокуратурата вече е извършена аутопсия. Съдебните медици засега са установили, че тялото на жената е било за малко време във водата, не са открити следи от насилие. На този етап от разследването се предполага, че смъртта е настъпила от удавяне, но това ще стане ясно окончателно, след като излязат резултатите от токсикологичния анализ за употреба на алкохол или наркотици. Също така не е ясно дали жертвата сама е паднала във водата, или става въпос за самоубийство.
От информацията, подадена до този момент от италианските власти става ясно, че българката е с постоянно местожителство в Куинто ди Тревизо. Преди това е работела в Маргера, като често е сменяла жилищата и това затруднява издирването на хора, които я познават.
Официално удавената българка се води домашна помощничка, както е записано в документите й за самоличност. В Италия пребивава от няколко години, още преди България да влезе в ЕС. В миналото е фигурирала във фотосигналната система на полицията заради проблеми с разрешителното за престой в страната.
Впоследствие нейното положение е уредено в качеството й на гражданка на ЕС, се посочва в информациите.
Карабинерите се опитват чрез консулските власти да установят връзка със съпруга и дъщерята на българката, които живеят в България, съобщава БТВ.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети