Прокуратурата повдигна обвинение срещу Владимир Григоров за убийството на Антонислав от Дупница

Парична гаранция от 1 000 лв, и забрана за напускане пределите на страната наложи Окръжен съд-Кюстеднил

dennews.bg
26.07.2011
размер на текста:

Антонислав Георгиев

Окръжна прокуратура в Кюстенил повдигна официално обвинение срещу Владимир Григоров за убийството на Антонислав Георгиев от Дупница след кървавото меле, разиграло се в блока на улица „Раковски” № 4 в ранните часове в събота.
Обвинението, което прокуратурата повдига срещу Владимир Григоров е по член 118 от Наказателния кодекс „за убийство, извършено в състояние на силно раздразнение, което е предизвикано от пострадалия с насилие, с тежка обида или клевета или с друго противозаконно действие, от което са настъпили или е било възможно да настъпят тежки последици за виновния или негови ближни, наказанието е: в случаите на чл. 115 - лишаване от свобода от една до осем години, а в случаите на чл. 116, точки 1 - 6 - лишаване от свобода от три до десет години.
Късно следобяд вчера Владимир Григоров е бил изписан от частната болница в Дупница в сравнително добро общо състояние, което бе условие за повдигане на обвинението срещу него. Окръжен съд в Кюстендил му е определил и парична мярка за неотклонение от 1 000 лв., както и забрана да напуска пределите на страната.
Говорителят на Окръжна прокуратура Марияна Сиракова обясни, че тепърва ще се събират още доказателства, от които ще стане ясно дали Владислав Григоров ще се изправи като обвиняем и пред съда.
Както dennews.bg вече писа, Владимир Григоров се е прибрал в Дупница миналата сряда от Канада, където живее с родителите си от близо 10 години.
Кървавото меле, което се разигра малко след 3,30 ч. в събота в апартамента на родителите на Владимир на улица „Раковски” № 4 в Дупница, бе предизвикано заради неплатена сметка от 50 лв. Повече подробности от тази фатален за Антонислав час, вижте тук.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети