Перничанин влиза за седмица в затвора след заплаха за убийство на полицаи и потрошена патрулка

30-год. Найден Любенов се споразумя с прокуратурата в Дупница, приспадат му дните, прекарани в ареста

Даниела Методиева
25.07.2011
размер на текста:

30-годишният перничанин Найден Любенов, който заедно със своя приятел Кирил Ангелов заплаши с убийство полицаи от Рила и потроши служебния им автомобил, влиза в затвора в Бобов дол само за седмица. Това стана възможно, след като Любенов се споразумя с прокуратурата в Дупница, а съдът постанови ефективна 3-месечна присъда. Тъй като Найден Любенов е в ареста в Дупница от 1-и май тази година, прекараните дни там му се приспадат и на практика той ще остане в затвора в Бобов дол до 1-и август.
Неговият приятел Кирил Ангелов що полежи малко повече, тъй като съдът му постанови присъда от половин година и той ще остане в затвора още 3 месеца.
До ефективните присъди след споразумение с прокуратурата се стигна заради заплахите за убийство и потрошената патрулка на 1-и май тази година, когато двамата перничани бяха задържани този ден в РУП Рила.
Автомобилът “Опел Вектра”, с който пътували двамата агресивни мъже бил спрян за проверка на пътя Рила – Кочериново, при разклона за село Смочево. Тъй като автомобилът бил без винетен стикер. Докато служителите на реда пишели акт на 22-годишната водачка, двамата й с пътници излезли от автомобила и влезли в саморазправа с полицаите. Единият скъсал пагон на пишещия акта, а другият – счупил предното стъкло на служебния автомобил “Опел Астра” с дърво, обработено като бухалка.
След като били закарани в полицията в Рила, те продължили да ругаят полицаите, като Николай счупил и стъклото на входната врата на управлението.
Те били доста подпийнали, но отказали са да бъдат тествани за употреба на алкохол и наркотични вещества. При направената справка е установено, че двамата имат богат актив от противозаконни деяния – кражби, грабежи, изнасилвания. Престъпленията, които са извършвали, са регистрирани на територията на Пернишка и Софийска област, осъждани са.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети