Приключи издирването на загинали от „Булгария”

DenNews.bg
25.07.2011
размер на текста:

Снимка: АР

С изваждането на двете последни тела на загинали пасажери от круизния кораб „Булгария” днес приключи операцията по издирването на загиналите от трагедията разиграла се в река Волга на 10 юли, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирана от dnes.bg.
Общият брой на намерените вчера и днес тела са 122, колкото бяха и пътниците обявени за изчезнали.
"Официално е потвърдена гибелта на 122 души. Днес при обследване на помещенията на кораба бяха намерени още двама загинали, обявени за безследно изчезнали", заявиха пред агенцията от Главното управление на министерството на извънредните ситуация в Татарстан.
Представител на управлението уточни, че става въпрос за две жени, чиито тела ще бъдат изпратени в републиканската служба за съдебно-медицинска експертиза.
"Булгария" потъна за няколко минути по време на буря на 3 км от брега. На борда се намираха 201 души - 147 пътници, 36 членове на екипажа и 18 души, които пътували без билет. Спасени бяха само 79 души, сред тях 55 пътници и 24 членове на екипажа.
Повечето тела на загиналите - 114 - бяха открити веднага след корабокрушението. Шест от жертвите бяха открити след издигането на кораба на повърхността от 20 км дълбочина.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети