Въоръжен обир в Дупница. Нападател и жертва са в болница след жестоко клане

DenNews.bg
23.07.2011
размер на текста:

При бягството раненият нападател е оставил кървави дири по стълбището на блока, пакриран в двора автомобил и улицата. Снимки: dennews.bg
Жилищният блок, където се разигра драмата.

Въоръжен обир с последвало клане с ножове в частен дом е извършен малко след 3:30 часа тази сутрин в центъра на Дупница. Един от тримата нападатели е с опасност за живота с почти прерязано гърло. Жертвата 26-годишният Владимир Григоров също е настанен в болница в тежко състояние. И двамата в момента са на операционната маса, където лекарите се борят за живота им. Нападателят е настанен в общинската болница в Дупница, а Владимир в частната болница.
Малко след 3:30 часа сутринта тримата крадци нахлули в дома на Владимир въоръжени с ножове. Един от нападателите е познавал Григоров и знаел, че само преди три дни той се е прибрал от Канада, където живее с родителите си и сестра си от над 10 г. Нападателите са знаели и точно къде живее Владимир, и след като разбили заключената врата на жилищната кооперация на улица „Раковски” спокойно запалили лампата на стълбището. След това тримата разбили вратата на жилището и нахлули вътре.

Полиция и следователи все още на мястото на инцидента.


Възрастни съседи чули викове „давай всички пари”, „чупете всичко”, но от страх не посмели да се намесят. Само след минути Владимир започнал да звъни и да тропа на вратата им с викове за помощ.
„Пищеше, че го е страх да не се върнат да го убият. Като отворихме той само каза, че са опитали да го заколят, че са му взели парите. Викаше да се обадим на Бърза помощ и целия трепереше, а след това припадна”, обясни възрастната съседка, на която Владимир успял да каже, че познава един от нападателите си.
Момчето е било ударено по тила, има и няколко прободни рани. Един от нападателите е с почти прерязано гърло, но засега не е ясно как е получил нараняването и дали Владимир го е ранил или е пострадал в мелето. Пострадалият е бил изнесен от другите двама. На улицата, по стълбището на блока и по една от паркираните коли има кървави дири. Съседи чули писъците за помощ се обадили в полицията и Спешния център, но пострадалия бил откаран в Бърза помощ с автомобил.
Пристигналата по сигнала подаден от възрастните съседи на Владимир лекарка не подозирала, че приетият преди минути в болницата младеж и Григоров са един и същи случай, тъй като приятелите на нападателя обяснили на докторите, че той се е нарязал със стъкло. Така лекарката на място взела решение Владимир, който бил изнесен в безсъзнание, да бъде закаран в спешния кабинет на частната болница, тъй като в общинската по това време вече се е свиквал лекарски екип за нападателя. Лекарите преценили, че заради тежкото нараняване и обилната загуба на кръв той няма да издържи пътя до столицата и е по-добре да бъде лекуван в Дупница.
 

В момента следователи продължават огледа в дома на Владимир и възрастното семейство, където той потърсил помощ. Полицейски патрули са отцепили част от улица „Раковски” на мястото където има кървава локва от нападателя и от където той е бил качен в автомобила.
Все още се изяснява и дали колата откарала пострадалия нападател до Бърза помощ е на групата или случайно е преминавала в този момент.
"Дано и двамата оцелеят...защо така лудуват тези младежи. За едни пари да ни убият детето. А и какво са си мислили, че има много пари ли? А как ги изкарва-по цели седмици не слиза от тира. Влади за отпуска си дойде, да ни види, да си почине, а какво стана. От сряда при нас беше на село, а снощи реши да остане в Дупница. Ако съм знаела какво ще стане щях ли да го оставя тук? Страх ме е Влади да не остане инвалид, защото е ударен в областта на малкия мозък, а лошото в такъв случай не идва веднага. Дано оцелеят", молеше се бабата на Влади. 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети