Двама убили Яна при опит за изнасилване, единият й бил познат

DenNews.bg
22.07.2011
размер на текста:

Двама са били убийците на Яна Кръстева, която беше намерена мъртва в Борисовата градина в столицата на 10 юли.
Вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че МВР разполага със 100% доказателства за извършителите на жестокото престъпление. Единият заподозрян вече е задържан, вторият-Николай Русинов на 34 г. е обявен за общонационално издирване.

 Николай Русинов е обявен за издирване


По информация на министър Цветанов, Русинов е познавал Яна.
От момента на извършване на престъплението той е в неизвестност дори и за близките си.
Цветанов посочи, че задържаното лице по случая също е на 34 години и в момента продължават процесуално-следствените действия. Участието на Русинов, който е съсед на Яна, в престъплението е установено с ДНК експертиза.
Яна Креъстева е била бита и удушена при опит за изнасилване часове след концерта на стадион "Българска армия", само на метри от група полицаи.
Задържаният Пламен Трифонов е безработен. Основно се е издържал от събиране на бирени бутилки в парковете. Разследващите изясняват каква точно е връзката между двамата.
Трифонов е бил подложен на т. нар. "детектор на лъжата" като резултатите показват, че не може да се изключи хипотезата, че е съпричастен към престъплението. Той е задържан за 72 часа и са му повдигнати обвинения.
Полицията призовава всички, които имат информация за това къде се намира в момента Русинов да я предоставят. По данни на негови близки мъжът може да е напуснал страната, информира vesti.bg.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети