Двубой Минков-Катин на изборите в Кочериново

ГЕРБ обяви още: Калин Гелев за кмет на Сапарева баня, Георги Кабзималски-Рила, Росица Борисова-Бобов дол, Дупница и Бобошево още са в мъгла

Десислава Панайотова-Янкова
22.07.2011
размер на текста:

Иван Минков

Остраненият кмет на Кочериново Костадин Катин и заместникът му, който в момента изпълнява длъжността кмет Иван Минков ще излязаят на двубой на честа на местните избори.
Лично вицепремиерът Цветан Цветанов, който е и председател на Националния предизборен щаб на ГЕРБ обяви, че Иван Минков е официалната кандидатура на ГЕРБ за кмет на Кочериново.
„Иван Минков е много смел, след като се опълчи на остранения с решение на съда кмет”, каза Цветанов при представянето на Минков. Всъщност той е и един от множеството свидетели по досъдебните производства срещу отстранения Костадин Катин, който пък беше издигнат за кмет от местната структура на СДС след бойкот от част от старите седесари в общината, включително и Минков.
Сега е ясно, че Минков ще подкрепят не само герберите, но и отказалите се да работят за кандидатурата на Катин седесари, заради поражданите от него конфликти в партията. Освен това зад кандидатурата на Минков ще застанат най-вероятно и местните организации на ДСБ, „Атака” и НДСВ.
Днес бяха обявени и официалните кандидатури на ГЕРБ за Рила, Бобов дол и Сапарева баня. Още седмица Дупница и Бобошево ще бъдат в мъгла, защото имената за кандидат-кметовете на управляващата партия ще бъдат обявени на 30-и юни.
Както dennews.bg писа, ГЕРБ ще подкрепи кандидатурата на досегашния кмет на Рила Георги Кабзималски, който обаче ще се яви на изборите като независим.
Икономистът Росица Борисова е кандидатът на партията за община Бобов дол, а управителят на транспортна фирма Калин Гелев в Сапарева баня.

 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети