Братя близнаци и баща от дупнишкото село Джерман са стрелците, ранили мъжа и жената вчера

Христо и таткото Борислав са в ареста, другия син Ангел се издирва, в дома им са открити убити три коня и жребче

dennews.bg
22.07.2011
размер на текста:

Двамата братя близнаци от дупнишкото село Джерман Христо и Ангел Йорданови са стрелците, които са ранили 23-годишната Даниела Костадинова от Дупница Добри Гьошков, които бяха изхвърлени от лек автомобил вчера през нощта около 1 часа. Даниела Костадинова е настанена в ортопедично отделение на общинската болница в Дупница с натрошен ляв крак, а Добир Гьошков, който е прострелян в гърдите, се намира в Пирогов.
От Пресцентъра на полицията съобщават, че криминалисти от Областната дирекция в Кюстетндил и разследващи полицаи от Дупница полицаи продължават работата по изясняване на сигнала от вчера за опит за убийство.
В процеса на проведените оперативно-издирвателни действия е било установено, че двамата простреляни са имали помагач, това е Калоян Гюркин от село Червен брег, а нощната им разходка е била с намерение да крадат коне от пасищен имот в землището на село Крайни дол, което е съседно на село Джерман. Тримата успели да откраднат три коня и малко жребче , но са били изненадани от изстрели. След като Добри Гьошков и Даниела Костадинова били улучени, Калоян Гюркин започнел да вика, за да се преустанови стрелбата. Късно снощи в полицията в Дупница е подаден сигнал за простреляни три коня в къща в село Джерман и малко жребче, установено е, че това са жертвите на крадците и бракониерите от нощта. При извършения обиск в дома на семейство Йорданови са открити и иззети три ловни пушки – законно притежавани от бащата Борислав Йорданов, 12 боеприпаса, камуфлажни дрехи и ботуши. По случая е образувано дознание в РУП Дупница, иззет е автомобила, с който са докарани ранените до района на здравното заведение, Работата по установяване на съпричастност и на други лица към инцидента продължава. Назначените експертизи ще бъдат направени в Националния инсттиту по криминология и криминалистика към МВР.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети