Сините: Правителството и „Лукойл” празнят джобовете ни в комбина

DenNews.bg
20.07.2011
размер на текста:

Правителството и "Лукойл" в комбина изпразват джоба на българина, заяви Михаил Михайлов от Синята коалиция по повод поскъпването на горивата през последните две седмици. Обяснението, според сините, е, че в разгара на летните отпуски кабинетът иска да напълни бюджета, а рафинерията - да трупа печалби.
Според десните няма никакви основания за скока на бензина у нас, тъй като на световните пазари цената за барел не се е променяла драстично - между 112-114 долара, а американската валута не е поскъпвала рязко.
В същото време в България цената на горивото би рекорд като най-масово продаваният бензин достигна 2,60 лв. за литър. Михайлов посочи, че "Лукойл", който държи около 80% от търговията с горива, няма монтирани контролни устройства на входа и изхода. Оттук следва въпросът какво се случва между компанията и правителството, попита депутатът.
От Синята коалиция критикуват Комисията за защита на конкуренцията заради бездействие. Близо 7 месеца, след като започнаха драстичните скокове на цените на петролния пазар на дребно у нас, КЗК не може да установи дали има картелно споразумение, монопол, аргументира се Михайлов, информира bTV.
Десните ще подкрепят протеста в петък срещу високите цени на горивата.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети