Естрадират в Италия още двама дупничани от операция „Шок”

dennews.bg
18.07.2011
размер на текста:

Двамата дупничани Илияна Крекманова и Николай Орозов от групата, арестувана при операция „Шок”, ще бъдат екстрадирани в Италия. Това постанови на днешно заседание съдия Пенка Братанова от Кюстендилския окръжен съд, която потвърди европейските заповеди за задържане на двамата. По-рано днес съдия Братанова постанови и екстрадацията и на още един член на групата -Тони Кажльов. Останалите двама- Константин Вельов и Асен Асенов засега отървават екстрадирането. Адвокатът на Вельов поиска да бъдат събрани още доказателства по делото, а защитникът на Асенов не се яви в залата.
Делото за екстрадация на Константин Вельов, Асен Асенов, Илияна Крекманова и Николай Орозов бе гледано на 12-и юли, но тогава те и адвокатите им използваха възможността да отложат пътуването, като се съгласиха да бъдат предадени доброволно на италианските власти. Това им даде възможност да отложат пътуването, тъй като имаха право според Закона за европейската заповед за арест да отменят искането си и да обжалват пред Софийския апелативния съд.
Петимата дупничани бяха арестувани при мащабната полицейска операция Шок, която се проведе от ГДБОП на територията на цялата страна на 6-и юли под ръководството на Върховна касационна прокуратура, в координация с Европол и със съдействието на Сикрет Сървис.
Петимата дупничани бяха задържани заради участието им в престъпна група за компютърни измами и източване на банкови сметки чрез подправени дебитни и кредитни карти в Италия. Като тартор на групата от полицията посочиха Константин Вельов, който е син на бившия шеф на полицията в Дупница и на областните дирекции в Благоевград и Кюстендил.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети