ГЕРБ-Дупница подхвана предизборно общината и модела на управление в града

Най-верният човек на кмета Атанас Янев и екипа му- Даниела Ушатова номирина за кандидат-кмет, твърдят хората на Бойко

Даниела Методиева
18.07.2011
размер на текста:

ГЕРБ в Дупница излезе с политическа декларация, в която три месеца преди местните избори се обяви против общината и сегашния модел на управление в града. Нещо повече, на пресконференция днес депутатът Емил Гущеров, общинският съветник Крум Милев и говорителят на партията в Дупница Красимир Крантов обявиха официално, че са водили разговори с най-верния човек на кмета Атанас Янев и екипа му- Даниела Ушатова, защото тя била номинирана за кандидат-кмет на Дупница от партия ГЕРБ. Това станало на една от поредните сбирки на хората на Бойко
На пресконференция днес, на която бе представена политическата декларация на ГЕРБ стана ясно, че един от номинираните за кандидат-кмет архитект Асен Пилев си е направил отвод и със сигурност неговото име няма да бъде сред обсъжданите в централата на ГЕРБ в столицата. Кой ще бъде човекът, на който Бойко Борисов ще заложи на вота на 23-и октомври, ще стане ясно едва, след като и останалите партии обявят своите кандидати. 
Днес стана ясно, че представителите на ГЕРБ са против така наречения Дупнишки модел на управление, който не е донесъл нищо позитивно за развитието на общината и се е превърнал в символ на управленска безпомощност и икономически застой.
„Неидентифицирани политически формирования трябва да слязат от сцената. Време е да бъдат прекъснати странните обвързаности между личности и организации, чиято единствена цел е узурпирането на политическата и икономическата власт в Дупница. ПП ГЕРБ предупреждава, че идеолозите на т. нар. Дупнишки модел в момента ивзършват поредните си опити за политическо инженерство. Личности, които от 20 години са узурпирали управлението на града, се прегрупират. Сглобяват се странни листи с кандидати за общински съветници, издигат се множество кандидати за кметове. Зад фасона на уж демократичните процедури се извършва порендия жалък опит за съграняване на статуквото. Цели се избирателите да бъдат объркани, да бъде разбито дясното демократично пространство и в крайна сметка властта да остане в сегашните управници, се казва в част от декларацията”
Най-после гората на ГЕРБ в Дупница признаха, че общината трупа нови и нови задължения към финансовите институции , е вече има сигнали и за увеличаване дългове предприемачите. Общинският съветник Крум Милев обясни, че отново има сигнали от учители, че общината отново им бави, заплатите, които иначе се привеждат от държавата.
На въпрос защо едва сега се противопоставят на 4-годишния модел на управление на Дупница, част от който бяха и самите те, Крум Милев и Емил Гущеров обясниха, че като съветници са гласували всички докладни за заеми на общината заради нейното добро. Но след като разбрали, че парите не се харчат по предназначение и част от средствата се пренасочват и ползват не по предназначение, са готови да предприемат и съответните действия и да предизвикат цялостна финансова ревизия. А в сряда на посещение в Дупница пристигал финансовия министър Симеон Дянков, който щял да се срещне с представителите на местния бизнес.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети