Арести, дела и оставки подкопават още импертията на Рупърт Мърдок

DenNews.bg
18.07.2011
размер на текста:

След нощ престой в ареста бившият редактор и изпълнителен директор на вече закритият в. „News of the world" Ребека Брукс беше освободена под гаранция днес.
Тя е обвинена в незаконно подслушване и подкупване на длъжностни лица по време на работата си във „News of the world”, съобщи "Франс прес", цитиран от news.bg.
И докато полицията се занимаваше с документиране на ареста на Брукс, шефът на Скотланд ярд подаде оставка, информира и dnes.bg. Началникът на лондонската полиция сър Пол Стивънсън се оттегли заради връзките си с бившия изпълнителен редактор на закрития вестник „News of the world” Нийл Уолис, който бе арестуван в четвъртък.
Шефът на лондонската полиция бе разкритикуван остро за това, че Скотланд ярд е наела Нийл Уолис за пи ар консултант за период от една година до септември 2010 г.
Вече бившият началник на лондонската полиция подчерта при подаването на своята оставка, че не той е взел решението за наемането на Уолис и че изобщо не е знаел за незаконната дейност на журналиста.
"Реших да подам оставка, защото не искам критиките по мой адрес да попречи на гарантирането на сигурността на предстоящите догодина в Лондон Летни олимпийски игри”, уточнява Стивънсън.
Британският актьор Джъд Лоу е първият засегнат от подслушванията на журналистите, който обяви, че ще заведе съдебно дело.
Джъд Лоу заяви, че е станал жертва на нелегалните телефонни подслушвания, дело на журналистите от медийната империя на Рупърт Мърдок и ще даде по съд британския таблоид "Сън", собственост на News International, информира БГНЕС. Джъд Лоу твърди, че журналисти са подслушвали телефонните му разговори, за да получат информация за личния му живот. От другата страна на барикадата, адвокатите на компанията News International обявиха, че действията на британския актьор са "дълбоко цинична инициатива", която цели да въвлече "Сън" в скандала, който постави на колене медийната група. Гигантският по размерите си медиен скандал доведе до закриването на изданието „News of the World”, след над 160-годишна дейност.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети