Дупнишкото село Джерман мина на воден режим

От днес кранчетата секват по график, кметът на общината Атанас Янев забрани поливането от чешмите

Даниела Методиева
18.07.2011
размер на текста:

Жителите на дупнишкото село Джерман вече са подложени на строг воден режим. Заради горещините и масовото поливане на градини с питейна вода ве В село Джерман вече са взети мерки за ограничаване ползването на вода, като в събота и неделя тя е спирана през нощта. От днес, до края на седмицата, кранчетата ще бъдат пресушени до 18 ч.
От 50 до 100 лв. ще бъдат глобявани дупничани, ако бъдат хванати в нарушение на кметската заповед, с която се забранява напояване с вода от чешмата на градини, миене на килими, коли, дворове, както и пране на килими.
Заповедта вече е в сила и за нейното спазване ще бъдат ангажирани служители от ВиК-Дупница, контролното звено за спазване на обществения ред, както и на кметовете и кметските наместници по села.
Заради горещините през последните дни в Дупница и селата водата масово се използва за поливане на градини в дворовете, както и на земеделски земи. Това е причината по високите части налягането да е много ниско, а на водата и не достига. Водата намалява най-много вечер, когато се ползва най-много за напояване.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети