Днес гледат делата за екстрадация на петимата дупничани от операция „Шок”

Даниела Методиева
18.07.2011
размер на текста:

Днес в Окръжен съд-Кюстендил ще бъдат гледани делата за екстрадация в Италия на петимата дупничани, арестувани при операция „Шок” заради участието им в престъпна група за източване на банкови сметки чрез подправени дебитни и кредитни карти.
Делата за екстрадация на Константин Вельов, Илияна Крекманова, Асен Асенов и Николай Орозов бяха отложени за днес, тъй като на последното заседание на 12-и юли те пожелаха да бъдат предадени на италианските власти. Така те използваха възможността, посочена в Закона за за европейската заповед за арест. Според член чл.45 ал.2 се предвижда 3- дневен срок, в който задържания може да оттегли своето съгласие за предаване на съответните власти. Ако някой от четиримата реши да оттегли своето съгласие до днес, това означава, че съдът трябва да постанови решение по общия ред, което може да бъде обжалвано пред Апелативния съд.
Делото за екстрадация на петия от групата-Анотн Кажльов бе отложено за днес. То бе насрочено за 14-и юли, но съвпадна с делото пред Софийския апелативен съд, където той застана заедно с още 21 задържани при операция Шок за гледане на мярката за неотклонение задържане под стража. Съдът постанови тя да бъде постоянна.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети