Диаманти за близо 6 млн. долара са разпръснати из Мумбай

dennews.bg
15.07.2011
размер на текста:

Диаманти за 5,6 милиона долара са били разпръснати около операта в индийския град Мумбай в резултат на трите експлозии, които станаха в сряда, съобщава РИА Новости, цитирана от news.bg.
Кварталът, който се намира до операта в Мумбай е център на търговията с диаманти. При взривовете, които избухнаха около 18,55 ч. в сряда местно време, всички търговци на диаманти са били все още там. Сред тях се оказали и техни колеги от съседния щат Гуджарат, който е главен център на индийската ювелирна промишленост. Всички те са държали в ръцете си намотки с диаманти, които са били разпръснати в резултат от силата на взривната вълна.
„Много от нас носят диамантите в джобовете си. Ние почти винаги търгуваме, седейки на улицата на чаша чай. Мисля, че много търговци се лишиха от своите диаманти", заявява секретарят на Мумбайската асоциация на търговците с диаманти Бхарат Шах
Друг търговец, Санджай Шах, посочва, че загубите ще бъдат оценени, след като кварталът отново бъде открит. По първоначални оценки обаче във въздуха са изхвърчали диаманти за около 250 милиона рупии (около 5,6 милиона долара).
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети