Хванаха майстора на организирана банда за фалшификации в Кюстендил

DenNews.bg
15.07.2011
размер на текста:

Открити са 426 силиконови отливки на печати на фирми с разчен предмет на дейност. Снимка: Пресцентър ОДП-Кюстеднил

Основен изпълнител на дейност в организирана престъпна група, занимаваща се изготвяне на фалшификати, задържаха антимафиоти от Кюстендил. Служителите на Териториалното звено на Дирекцията за борба с организираната престъпност-Кюстендил, са работили от няколко месеца по проучването, документирането на престъпната дейност и установяване на лицата, извличащи облага по този противозаконен начин.
При проведените вчера процесуално-следствени действия в жилището на 43-годишния Г.Е. са открити 426 силиконови отливки на печати на фирми с разчен предмет на дейност, държавни предприятия и учреждения, нотариуси, медици, учебни заведения, общини и чуждестранни учреждения; дървени печати, сканирани копия на лични карти, документи,удостоверяващи прослужено време в различни предприятия, фирмени бланки, компютърна конфигурация, съдържаща сканирани модели на печати, пълномощни, удостоверения. Иззети са и флопидискови устройства, принтери, машина с кварцови лампи за изработка на печати. Сред иззетите документи са и 10 бланки на удостоверения за граждански брак.
“Майсторът” на изработките е задържан с полицейска мярка за 24 ч в ареста на РУП – Кюстендил.
За дейността по изготвянето на предмети и документи без правно основание и с неистинско съдържание, за да се облагодетелства е започнато дознание в служба БОП в Кюстендил. Работата по случая продължава, назначени са експертизи, информират от Обласнта дирекция на полицията-Кюстендил.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети