Стойнев с контра за сесията в парка. Иска изнесено заседание, но на разбита улица

Атакистът ще обжалва решението на колегите си да приключат мандата на прохлада пред областния управител

DenNews.bg
14.07.2011
размер на текста:

Стойнев и Попов седяха на различни редове, но все още си говорят на "колега". Снимка: dennews.bg

Общинският съветник от „Атака” Методи Стойнев предизвика симпатиите на измъчените от разбитата инфраструктура в Дупница граждани, като направи контрапредложение на докладната на председателя на ОбС Явор Тодоров последната сесия за този манат да се проведе в пакр „Рила”.
„Нямам нищо против да проведем изнесена сесия, но нека е на някоя от разбитите улици. Предлагам вместо на парка сесията да е на улица „Александър Батенберг”, защото там ще видите колко са доволни гражданите от това управление. Толкова доволни, че може и да ни набият”, каза Стойнев.
След язвителна забележка от страна на Тодорв, че предложил сесията да е точно на парка, за да може Стойнев най-после да отиде и да види колко хубаво е направен, предложението не беше подложено на гласуване. Това пък веднага даде право на Стойнев да обжалва решението пред областния управител на Кюстендилско Любомир Анчев.
„Г-н председател, от сега ви казвам, че аз ще обжалвам това предложение, защото за четири години вие не се научихте да водите заседанието и не спазвате правилника”, обясни в залата Стойнев.
Съветникът от ОДС д-р Панчо Панайотов развесели обстановката със забележката си, че ще подкрепи докладната, но само ако басейните работят. Милен Попов пък попита с усмивка, дали съветниците не очакват да получат почерпка от собствениците на заведенията разположени в парка.
Всъщност по процедура първо трябваше да се гласува предложението на съветника от „Атака”, а след това докладната на Тодоров, но това не се случи. И така само с гласовете „против” на Стойнев, вече бившият му колега от „Атака” Милен Попов и Първан Дангов докладната беше приета и съветниците ще се разделят с мандата от „върха” на постиженията на настоящото управление.
„Аз предложих ул. „Батенберг”, но всъщност избор има голям, защото всички улици в града са в плачевно състояние, но явно управлението вижда само парка”, добави след сесията Стойнев.
Доскорошният тандем Стойнев-Попов днес за първи път се раздели, но само в избора на места в залата. Двамата седнаха на различни редове, след като в понеделник Милен Попов официално обяви, че напуска „Атака”, но това не им попречи и днес, заедно с бившия кмет Първан Дангов, да са единствените задаващи въпроси и изказващи мнение по докладните. Изказванята на вече бившите политически партньори бяха в синхрон, като дори продължиха да се обръщат един към друг с „колега”.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети