ДПС иска вот на недоверие към кабинета и предсрочни избори

dennews.bg
12.07.2011
размер на текста:

Снимка: БГ НЕС

Да бъде гласуван вот на недоверие към кабинета заради провалената политика по отношение на вътрешната ни сигурност и обществен ред и отлагане на присъединяването ни към Шенген, нарушаване на правата и полицейщината ще поискат от ДПС, съобщава news.bg.
Това стана ясно по време на пресконференция в централата на ДПС, а по-рано от БСП обявиха, че ще се съобразят с искането на партньора си от бившата управляваща тройна коалиция.
Консултациите с другите политически партии започват от утре, като по време на срещите ще им бъдат представени и мотивите за искането на този вот, обясни зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.
От партията на Ахмед Доган настояват разискванията по вота да се проведат в началото на по-следващата седмица, така че най-вероятно той ще бъде внесен следващата седмица.
Лютви Местан е на мнение, че този път се очертава широко съгласие в парламента за необходимостта от вот на недоверие по темата за вътрешна сигурност и обществен ред, полицейщината и нарушаването на човешките права.
Целта на ДПС е ясна с искането на вот на недоверие, а именно, създаване на предпоставки за отиване на предсрочни парламентарни избори, стана ясно ощеф на пр есконференцията.
Заявяваме, че сме готови за предсрочни избори, смятаме ги за необходими, подчерта Местан и добави, че макар целта на ДПС с този вот да не са персонални промени в кабинета, ако има такъв резултат от вота, това също е резултат.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети