Оголени кабели на улични лампи в центъра на Дупница дебнат за жертви, алармират читатели

dennews.bg
12.07.2011
размер на текста:

Този стълб се намира на улица "Николаевска". Снимка& dennews.bg

Оголени кабели от кутиите на улични лампи на улица „Николаевска” и на много места в центъра на Дупница застрашават живота на хората. За това алармира на служебната ни поща читател на dennews.bg., разтревожен от този факт и посочи като пример цялата търговска улица „Николаевска”
„Кутиите се намират в основата на стълбовете на уличните лампи и не могат да бъдат забелязани от минаващите и забързани хора всеки ден. Това, което е притеснително в случая е, че всеки момент може да стане инцидент с дете. Защото възрастен човек няма как да пипне в незащитената кутия, но едно дете няма как да знае, че не трябва да прави това. Особено сега, когато навън е пълно с деца и те тичат и играят, има сериозна опасност някое от тях да пострада. Защото родителите са спокойни заради липсата на автомобили в пешеходната част на града, а повечето от тях не са забелязали, че трябва да пазят децата си от токови удари, се казва в част от писмото, адресирано до dennews.bg.
Проверка на екипа ни установи, че действително всички стълбове по улица „Николаевска” и на други места в централната част на Дупница с кутии без защитни капаци, въпреки, че самите кабели вътре са изолирани на места. Това не е гаранция, защото защитното покритие може всеки момент да падне и да се стигне до инциденти с фатален край.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети