200 кг развалена храна под щанда на хотела натровил 40 деца в Китен

DenNews.bg
12.07.2011
размер на текста:

200 килограма месни и млечни продукти с изтекъл срок на годност са открити в ресторанта на хотела в Китен, където се натровиха близо 40 деца. Това съобщи директорът на Агенцията по храните Йордан Войнов, информира БГНЕС.
Храните се унищожават, но ресторантът на хотела ще продължи да работи, тъй като в него са настанени близо 500 деца. За да се гарантира, че на децата няма да бъде предлагана храна със съмнителни качества менюто ще се изготвя под контрола на санитарните власти, а ако се констатират още нарушения ресторантът ще бъде затворен.
Въпреки установененото нарушение, според експертите натравянето на децата не е от развалена храна, а от вода от нерегламентиран водоизточник.
Проверка е установила, че собственикът на хотела неправомерно е закачил водопроводна тръба към местен водоизточник предназначен само за поливане.
Вчера в Бургаската болница бяха приети 40 деца от Русия и Украйна, които са лагерували в "Грийн Парк", край Китен. Децата бяха приети по спешност в инфекциозното отделение с общи симптоми на отпадналост, дехидратация и стомашни болки.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети