Дупничанин 12-и на Световното по таекуондо, остана без квота за Олимпийските игри

Константин Соколов
01.07.2011
размер на текста:

Красимир Томанов

Таекуондистът на СК Гладиатор Красимир Томанов се класира на 12-о място на Световното първенство. В Азербайджан дупничанинът постигна две победи и едно поражение като надделя над пакистански и индонезийски състезатели и загуби от бразилец. Шампионата на планетата се явяваше и световна олимпийска квалификация, но Томанов не успя да спечели квота за Игрите, тъй като само медалистите придобиват това право. Все пак за възпитаника на треньора Христо Михалчев има и втори шанс – Европейската олимпийска квалификация, която ще се проведе през януари 2012 в Лондон.
„Краси постигна добър успех, въпреки че не успя да се нареди сред медалистите. Ние сме реалисти и осъзнавахме, че в Баку конкуренцията е много силна. Сигурен съм, че на Европейската квалификация ще се представим по-добре, като там шансовете ни са доста по-големи”, коментира треньорът Христо Михалчев.
Същевременно неприятни новини за СК Гладиатор дойдоха от лагера на националния отбор кадети. Европейското първенство за тази възраст е от 5 до 10 юли. В Грузия дупнишкият клуб трябваше да бъде представен от 3-ма таекуондисти, но по стечение на обстоятелства остана само един. Родната федерация реши, че Валентин Крумов няма да пътува за Тбилиси, тъй като нямало удобни полети за него. Виктория Константинова пък отпада от надпреварата поради тежка контузия, получена след схватка с... треньора на националния ни отбор. Така единствения дупничанин, който ще защитава честта на България на европейското първенство е Стефан Самарджиев.
За останалите състезатели на „Гладиатор” предстои лагер от 9 юли в турския град Измир, където ще се състои и голям международен турнир.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети