ДАНС, прокуратура и икономическа полиция проверяват кмета на Бобошево за неправомерно харчени държавни пари

Даниела Методиева
09.06.2011
размер на текста:

Крум Маринов. Снимки: dennews.bg

На проверки от страна на ДАНС, прокуратурата в Дупница и Кюстендил и икономическа полиция е подложен кметът на Бобошево Крум Маринов, който е и кандидат за кмет от БСП за предстоящите местни избори. Именно това се сочи и като причина от хората от неговия лагер, според които Маринов е подложен на тези проверки по сигнали на негови опоненти от ГЕРБ. Те са се превърнали вече в редовна практика и се извършват заради сигнали за злоупотреби при провеждането на процедури и неправомерно изразходване на държавни пари.
Служители на икономическа полиция проверяват документите за изразходване на 56 000 лева от държавния бюджет, отделени за капиталови разходи.

Железният мост при село Вуково, заради който също тече проверка.

Тези пари са били изразходвани за боядисване на железния мост над река Струма при село Вуково. След друг сигнал Окръжна прокуратура в Кюстендил извършва проверка и на изхарчени още 47 500 лв. за изрязване на храсти в участъка от пътя Бобошево-Драгодан, който бе рехабилитиран по програма САПАРД. По този проект бяха заделени 88 000 лв. за залесяване на двете страни на пътя, което така и не е било извършено.
Друг сигнали, по който се извършва проверка, е свързан с наводненията през месец ноември миналата година, когато бе отнесен част от моста над река Джерман и прекъсната връзката на Бобошево с главен път Е-79. Според сигнала причината за това са неизрязаните тополи в тази част и нереализиран проект за укрепване на моста, разработен още по времето на кмета Димитър Сотиров.

 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети