Сидеров аут от поста председател на комисия "Антимафия"

dennews.bg
08.06.2011
размер на текста:

С 93 гласа „против”, 43 „въздържал се” и едва 9 „за” 145 народни представители определиха днес Сидеров да не заема поста председател на комисия Антимафия към Парламента.
Срещу това Сиредов да оглави комисията гласува и неговият доскорошен съпартиец Кирил Гумнеров.Аргументът му бе че и той и останалите народни представители, напуснали редиците на Атака, са подали сигнал срещу Сидеров, че е принуждавал кандидат-депутатите от листата да стават поръчители за заеми за 150 хил. евро.
След консултации с правния отдел на Народното събрание ще стане ясно кой ще оглави комисията Антимафия.
Още днес се очаква депутатите, напуснали Атака, да подадат сигнали срещу Сидеров в комисията и в прокуратурата.
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев обясни, че не е редно, след като Волен Сидеров е член на Комисията за контрол на ДАНС, да е член и на комисия за борба с корупцията.
В отговор на днешното гласуване Волен Сидеров обяви, че Атака може и да не подкрепи правителството при евентуален вот на недоверие.
Въпреки това, неговите хора няма да гласуват заедно с БСП и ДПС, а само с „въздържал се”.
Според Волен Сидеров категорично е нарушен правилника на НС, след като напусналите Атака не са отстранени от комисиите. Той заподозря заговор между отцепниците и управляващите, тъй като в последните си изказвания Валентин Николов неколкократно заявявал, че ще остане член на комисията за борба с корупцията.
Освен това, Сидеров имал информация и за срещи в последните дни между отцепниците и вицепремиер.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети