1 млн. лева от МРРБ укрепват коритото на река Бистрица

DenNews.bg
06.06.2011
размер на текста:

Проектът трябва да бъде реализиран за 12 месеца. Снимка: Пресцентър община Дупница

С над 1 милион лева ще бъде укрепено коритото на река Бистрица, след успешното прокарване на проекта „Мерки за предотвратяване на наводненията по река Бистрица”, по който в петък кметът Атанас Янев и Министрерство на регионалното развитие и благоустройство подписаха договор за изпълнение. Срокът, в който заложените мерки трябва да бъдат изпълнени е една година. Финансирането от Оперативна програма “Регионално развитеие” е безвъзмездно.
Основните цели на проекта са: предпазване от наводнение на града; да се предпази от разрушаване изградената инфраструктура; да се предотвратят процесите на ерозия на речното корито.
С реализацията на проекта ще се постигне подобряване на физическото обновяване и благоустройство на Дупница, за да се създаде привлекателна и сигурна градска среда, която на свой ред да привлича бъдещи инвестиции и да доведе до допълнително развитие.
По проекта ще бъдат изградени крайбрежна стена след моста на ул. „Андон Величков”, крайбрежни стени при хотел „Рила” и крайбрежни стени по речния бряг на р. Бистрица в парк „Рила”.
И трите обекта ще се изградят на терени собственост на общината.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети